Maaltijdvoorziening Boxmeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Boxmeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Boxmeer is ideaal voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Boxmeer kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij soortgelijke organisaties zit er niemand zonder de lekkerste menu’s zoals Tapasballetjes in arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni en Snijbonen. Op deze website leest men meer over de verschillende services en praktische informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5831
Kosten (indicatie)v.a. €6,5
Lekkere maaltijdSavooiekool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Boxmeer

Een bepaald voedingsvoorschrift is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig wegens gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? In die situatie onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom verwerken we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Boxmeer.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Boxmeer. Te gebruiken door bejaarden die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die de hele dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen en ouderen met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Boxmeer staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Boxmeer vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Boxmeer? In deze streek zien we relatief veel organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng of Zalmfilet in saus. U kunt kiezen uit keukens die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn Ouderen BoxmeerDe Raetsingel 58315831 HXBoxmeer
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
Eetwinkel BoxmeerSteenstraat 985831 JJBoxmeer
Slagerij CentenIrenestraat 35825 CAOverloon
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
Keurslager MeulepasDe Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
BuurtzorgKolonel Silvertoplaan 65845 BLSint Anthonis
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Boxmeer

Diverse zorginstellingen in en rondom Boxmeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken verse gerechten zoals Kipfilet in roomsaus, tegen lage kosten. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.boxmeer.nl treft u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: ZVW.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxmeer
 • (Regio) nummer: 0485 (+31485)
 • Hoofdpostcode: 5831
 • Veel gezochte wijk: Boxmeer

Maaltijd ideën

 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Rundersaucijs in jus
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Snijbonen met een kipfilet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van hulp een optie zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Boxmeer verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.boxmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Boxmeer voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,60. Heerlijke koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,30. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Boxmeer kan u al bestellen vanaf €8,80. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Boxmeer is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer vrijheid en autonomie. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Boxmeer: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 5830, 5831”. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm of misschien vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente