Maaltijdvoorziening Ede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ede is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Ede kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van zulk soort mogelijkheden zit er niemand zonder gezonde diners zoals Rundvlees in basilicumsaus en Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen. Onderstaand vindt men populaire bezorgers en belangrijke info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6711
Kosten (indicatie)v.a. €5,48
Geschikte maaltijdGarnalen in chili-roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ede

Een uitgekiend eetpatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een gezond gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen kopen en koken niet 100% veilig meer ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan zijn er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder bespreken we de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Ede.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Ede. Speciaal voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die continu extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of ouderen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Ede zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ede vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Ede? In deze streek kunt u kiezen uit diverse services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree en Varkensprocureur in jus. U kunt kiezen voor leveranciers die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant BethaniëPlatteelhof 36711 JKEde
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
Keurslager JongenotterRozenplein 456713 ENEde
Maaltijdservice OpellaPostbus 6776710 BREde
SPAR MaaltijdserviceBrinkmanlaan 96708 RRWageningen
Keurslagerij De HaasStadspoort 346716 RHEde
Maaltijdservice MaanderzandLouise Henriëttelaan 176713 MGEde
BuurtzorgDoornlaan 16717 BNEde
Het Gulle GebaarWilly Brandtlaan 406716 RKEde
Opella – Thuiszorg OpellaGalvanistraat 76716 AEEde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Ede

Sommige zorginstellingen in de streek Ede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden als Runderstoofpotje met stamppot hutspot, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Middels www.ede.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • Regionummer: 0318 (+31318)
 • Postcode: 6711
 • Lokale wijk: Ede-Oost

Geschikte maaltijden

 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Aardappelrösti
 • Chinese wokschotel
 • Kipvink in jus
 • Rundergoulash

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke types zorg te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat de gemeente Ede kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Ede voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,10. Heerlijke koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ede kan u al bestellen vanaf €7,10. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Ede is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer tijd en comfort. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Ede: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745”. Bezoek de pagina: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente