Maaltijdvoorziening Wageningen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wageningen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wageningen is men name interessant voor alle inwoners die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Wageningen is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Vers aan Tafel, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van deze bedrijven beschikt men altijd over verantwoorde gerechten zoals Kippenbout à la bonne femme en/of Koolvisfilet in mosterdsaus. Op dit portaal bekijkt men eet-bedrijven en handige info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Regio-code0317 (+31317)
Postcode6701
Kosten (indicatie)v.a. €5,78
Voorbeeld maaltijdBabi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Wageningen

Een uitgekiend voedingspatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Kan een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op speciale wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Wageningen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Wageningen. In het leven geroepen voor bewoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en mensen met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Wageningen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wageningen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Wageningen? In de regio kunt u kiezen uit veel verschillende bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Lamsvlees in rozemarijnsaus of Schnitzel mexico schotel. Er zijn instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die het eten opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
SPAR MaaltijdserviceBrinkmanlaan 96708 RRWageningen
Opella – Rustenburg5 Mei Plein 406701 DWWageningen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
BuurtzorgChurchillweg 56707 JAWageningen
SPAR GeertjeswegGeertjesweg 566706 EDWageningen
Heerlijk aan Huis maaltijdserviceMansholtlaan 206708 PAWageningen
Zinzia ZorggroepPlein 15 Augustus 16708 ALWageningen
Maaltijdservice SolidezRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wageningen

Diverse zorgcentra in de omgeving van Wageningen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants hebben uitstekende maaltijden als Spinaziestamppot, braadworst, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Middels www.wageningen.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Mealhero.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wageningen
 • (Regio) nummer: 0317 (+31317)
 • Postcode: 6701
 • Lokale wijk: Stedelijk

Voorbeeld maaltijden

 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Prei-gehaktschotel
 • Bami, quorn, satésaus
 • Gemengde groenteschotel
 • Kip Andorra schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke vormen van zorg te kiezen zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Wageningen verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.wageningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Wageningen voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer zo’n 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wageningen is er al voor €8,40. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Wageningen is zeer populair. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer vrijheid en gemak. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Wageningen: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709”. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen of juist vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!