Maaltijdvoorziening Otterlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Otterlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Otterlo is er voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Ede is er de keuze uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Uitgekookt, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van soortgelijke organisaties zit er niemand zonder gezonde diners als Slavink met jus, doperwten en gekookte aardappelen of Gepaneerde kalkoenschnitzel. Op deze website bekijkt u leveranciers en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6731
Kosten (indicatie)v.a. €5,33
Recept tipKoolvis, broccoli, kruidenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Otterlo

Een juist voedingspatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Gaat het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet 100% veilig meer als gevolg van fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? In dat geval kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk benaderen we deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Ede.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ede. Uniek voor senioren die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die doorlopend goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie of bejaarden met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan familie helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Otterlo kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Otterlo vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Otterlo? In deze gemeente zijn er veel verschillende organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen of Gegrilde groentenmix in saus. Wij onderscheiden bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
BuurtzorgDoornlaan 16717 BNEde
Het Gulle GebaarWilly Brandtlaan 406716 RKEde
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Otterlo

Een deel van de zorghuizen in en rondom Otterlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten zoals Pangafilet in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree, met weinig winstmarge. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe is het tevens mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Via www.ede.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • Regionummer: 0318 (+31318)
 • Centrale postcode: 6731
 • Populaire wijk: Ede-Oost

Voorbeeld maaltijden

 • Alaska-koolvis
 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Broccoli kaassaus
 • Rundergoulash
 • Lasagna bolognese

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp een optie zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Ede kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Otterlo voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,40. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Otterlo kunt u al aanvragen voor €7,60. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in augustus 2022

Eten aan huis bezorgen in Otterlo kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en regelmaat. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Otterlo: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 6730, 6731”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!