Maaltijdvoorziening Harskamp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Harskamp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Harskamp is geschikt voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Ede kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via dit soort voorzieningen kan iedereen weer genieten van lekkere gerechten zoals Zalmfilet in saus en/of Lekkerbekje met tomatensaus en rijst-groenteschotel. Op deze website leest men meer over maaltijddiensten en handige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6732
Kosten (indicatie)v.a. €5,34
Maaltijd tipBloemkool met rundvlees schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Harskamp

Een uitgekiend maaltijdplan is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hierna vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Ede.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Ede. Relevant voor bewoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Dikwijls kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Harskamp zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Harskamp vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Harskamp? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we verscheidene keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Rundvlees, rode kool, aardappelpuree en Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni. U kunt kiezen uit keukens met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Harskamp

Een aantal buurthuizen in de buurt van Harskamp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren complete menu’s zoals Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook, voor lage prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bieden ze ook de optie het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Middels www.ede.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • (Net) nummer: 0318 (+31318)
 • Postcodegebied: 6732
 • Wijk: Ede-Oost

Smaakvolle maaltijden

 • Runderbouillon
 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Witlof a la creme
 • Doperwtensoep
 • Lasagna bolognese

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Ede te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Harskamp voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op een kleine 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,50. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Harskamp kunt u al aanvragen voor €8,00. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Harskamp is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en regelmaat. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Harskamp: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 6732”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!