Maaltijdvoorziening Lunteren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lunteren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lunteren biedt uitkomst voor alle ouderen die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Ede zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare diensten kan elke oudere weer genieten van smaakvolle maaltijden als Vegetarische groentestoof met pompoen met parelcouscous met tomaat en olijven en/of Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Op deze website vergelijkt men eet-instellingen en waardevolle info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6741
Kosten (indicatie)v.a. €5,36
Smaakvolle maaltijdRookworst met stamppot zuurkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lunteren

Een gebalanceerd voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Gaat naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij diverse wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Ede.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ede. Uniek voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of mensen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een partner helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Lunteren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lunteren vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Lunteren? In deze plaats bestaan er verscheidene firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Vegetarische balletjes arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni en Nasi kip saté. U kunt kiezen voor instellingen die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Lunteren

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Lunteren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment vitale maaltijden zoals Macaroni, groenten-tomatensaus, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Op www.ede.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • (Net) nummer: 0318 (+31318)
 • Centrale postcode: 6741
 • Populaire wijk: Ede-Oost

Potentiële maaltijden

 • Minestronesoep
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Push Up Meatballs
 • Oosterse zalm
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke types zorg toepasbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Ede verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Lunteren voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lunteren vindt u al vanaf €7,30. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Lunteren is ontzettend handig. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken levert dit meer tijd en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Lunteren: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 6740, 6741”. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. natriumarm, lactosevrij, gemalen, zoutarm en ook koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!