Maaltijdvoorziening Overbetuwe

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Overbetuwe

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Overbetuwe is bedoeld voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Overbetuwe kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van dit soort voorzieningen kan men zeker zijn van smaakvolle diners als Broccolisoep en Pannenkoekenschotel. Onderstaand leest men meer over maaltijdservices en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Regio-code0488 (+31488)
Postcode6661
Kosten (indicatie)v.a. €5,71
Geschikte maaltijdEendenvlees in zoetzure saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Overbetuwe

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Wil het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Overbetuwe.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Overbetuwe. Uniek voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24/7 goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of inwoners met een handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Overbetuwe kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Overbetuwe vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Overbetuwe? In deze plaats bestaat er de keuze uit meerdere services en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook en Rundvlees in jus. Wij onderscheiden maaltijdservices die zich vooral richten op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de gerechten warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
BuurtzorgPrinsenhof 46666 CBHeteren
Tafeltje Dekje ElstJasappel 376662 JDElst
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Welner MaaltijdenLentse Schoolstraat 206663 CPLent
BuurtzorgDe Zuiling 86662 ZCElst
Restaurant LiefkenshoekHyacintenstraat 236666 BRHeteren
RijnWaal ZorggroepLentse Schoolstraat 296663 CPNijmegen
Jeroen’s KeukenwereldCelsiusweg 24H6662PXElst
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Overbetuwe

Sommige zorgcentra in en rondom Overbetuwe bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben voedzame gerechten zoals Rundvlees in tijmsaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het eten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.overbetuwe.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Overbetuwe
 • (Regio) nummer: 0488 (+31488)
 • Postcodegebied: 6661
 • Veel gezochte wijk: Elst

Smaakvolle maaltijden

 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Hutspot met hachee
 • Aspergesoep
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Linzensoep met bleekselderij

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke zorgvormen mogelijk zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Check ook wat de gemeente Overbetuwe verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.overbetuwe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Overbetuwe voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op een kleine 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Overbetuwe koopt u voor circa €7,30. In de regel is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Overbetuwe is zeer populair. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden levert dit extra tijd en voordeel. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Overbetuwe: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 6670, 6671”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of juist eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente