Maaltijdvoorziening Wekerom

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wekerom

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wekerom is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Ede zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met zulke oplossingen is iedereen verzekerd van verse recepten als Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aardappelschijfjes met peterselie en Runderstoofpotje. Op deze pagina vergelijkt u eetpunten en essentiële gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6733
Kosten (indicatie)v.a. €5,35
Smaakvolle maaltijdWisselmenu Aspergesoep met zalm

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Wekerom

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Wil het boodschappen inkopen en koken niet meer op eigen houtje door ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop onderscheiden we prima maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder benaderen we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Ede.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Ede. Ontwikkeld voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die 24 uur per dag zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen en inwoners met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Wekerom kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wekerom vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Wekerom? In en rondom uw woonplaats bestaan er een hoop services en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Beef Squats en Bloemkool met rundvlees schotel. U kunt kiezen uit organisaties die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wekerom

Diverse bejaardentehuizen in de omgeving Wekerom bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden verantwoorde maaltijden zoals Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met doperwten, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod te laten bezorgen. Op www.ede.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • Netnummer: 0318 (+31318)
 • Hoofdpostcode: 6733
 • Populaire wijk: Ede-Oost

Potentiële maaltijden

 • Aspergesoep vg
 • Runderlapje in champignonsaus
 • Kippenbout in jus
 • Kaaskroketjes
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Ede faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Wekerom voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op een kleine 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie opties: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,50. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wekerom bestelt u vanaf €8,30. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Wekerom heeft veel voordelen. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit ongebondenheid en structuur. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Wekerom: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 6733”. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!