Maaltijdvoorziening De Klomp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Klomp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Klomp is ideaal voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Ede is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke leveranciers heeft iedereen toegang tot complete menu’s als Gestoofde spitskool of Zuurkoolstamppot. Op dit portaal doorzoekt u eetpunten en waardevolle voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6745
Kosten (indicatie)v.a. €5,38
Maaltijd tipVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in De Klomp

Een juist eetpatroon is essentieel voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet meer als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u gebruik maken van handige subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden velerlei wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema benaderen we de beste regelingen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Ede.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ede. Te gebruiken door mensen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die permanent zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie en inwoners met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In De Klomp kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Klomp vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in De Klomp? In uw omgeving kunt u kiezen uit velerlei organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Chicken Lunges en Zalmfilet gebakken met tomatensaus, bladspinazie en aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in De Klomp

Sommige zorgcentra in de streek De Klomp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken gezonde menu’s als Uiensoep, voor de kleine portemonnee. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.ede.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • Netnummer: 0318 (+31318)
 • Postcodegebied: 6745
 • Populaire wijk: Ede-Oost

Maaltijd suggesties

 • Gebakken rijst
 • Alaska-koolvis in mosterdsaus
 • Bami babi pangang
 • Nasi kip saté
 • Lekkerbekje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Doorzoek WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Ede regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in De Klomp voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,00. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Klomp is verkrijgbaar vanaf €7,10. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in De Klomp is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog op eigen benen staan geeft dat meer vrije tijd en comfort. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden De Klomp: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 6745”. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!