Maaltijdvoorziening Ederveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ederveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ederveen is in het leven geroepen voor alle inwoners die vanwege ouderdom of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Ede kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van deze betrouwbare bedrijven kan men zeker zijn van uitstekende menu’s zoals Sucadelapje met jus, perencompote en aardappelpuree en/of Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel. Op dit portaal vindt men leveranciers en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Regio-code0318 (+31318)
Postcode6744
Kosten (indicatie)v.a. €5,37
Maaltijd tipRaapstelen stamppot met beenham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Ederveen

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten staat hierbij centraal. Lukt het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet 100% veilig meer als gevolg van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met meerdere wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf benaderen we een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Ede.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Ede. Te gebruiken door senioren die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die 24/7 zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of senioren met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Ederveen zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ederveen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Ederveen? In de regio zien we meerdere aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst en Pittige sperzieboontjes. U kunt kiezen voor services die zich focussen op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die het diner opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ederveen

Verschillende woonzorgcentra in de streek Ederveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment complete menu’s zoals Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst, voor enkele euro’s. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.ede.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • Regionummer: 0318 (+31318)
 • Centrale postcode: 6744
 • Wijk: Ede-Oost

Geschikte maaltijden

 • Aardappelpuree
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Nasi babi pangang
 • Pasta Venetia
 • Lasagna bolognese

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg mogelijk zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Ede doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.ede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Ederveen voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,20. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ederveen vindt u al vanaf €7,60. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Ederveen is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en comfort. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Ederveen: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 6744”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij of vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!