Maaltijdvoorziening Druten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Druten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Druten is geschikt voor alle mensen die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Druten kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij zulk soort aanbieders kan iedereen weer genieten van uitstekende gerechten zoals Snijbonenstamppot met slavink en jus en/of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men eetpunten en waardevolle voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6651
Kosten (indicatie)v.a. €5,46
Geschikte maaltijdAlaska-koolvis in tomatensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Druten

Een speciaal eetpatroon is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Kan een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig als gevolg van ouderdom? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder benaderen we de populairste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Druten.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Druten. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die continu goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of bejaarden met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Gelukkigkan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Druten zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Druten vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Druten? In deze plaats zien we meerdere maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Macaroni in tomatensaus, ham, kaas of Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, gekookte aardappelen, wokgroenten. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgDe Zuiling 86662 ZCElst
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
Tafeltje Dekje ElstJasappel 376662 JDElst
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Druten

Verschillende woonzorgcentra in de omgeving van Druten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden voedzame menu’s als Zalm met botersaus, bloemkool à la crème en gele rijst, met weinig winstmarge. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.druten.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Druten
 • (Net) nummer: 0487 (+31487)
 • Postcode: 6651
 • Populaire wijk: Druten

Maaltijd ideën

 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Pannenkoekenschotel
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Varkensvlees, erwten, aardappelpuree
 • Varkenslapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Druten faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.druten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Druten voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €6,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Druten bestelt u vanaf €7,30. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Druten is ontzettend handig. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit ongebondenheid en comfort. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Druten: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 6650, 6651, 6652”. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente