Maaltijdvoorziening Lingewaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lingewaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lingewaard is ideaal voor alle bejaarden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Lingewaard onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van dergelijke diensten heeft iedereen toegang tot de lekkerste maaltijden zoals Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen en/of Schnitzel pepersaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over eet-bedrijven en essentiële gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6681
Kosten (indicatie)v.a. €5,58
Voorbeeld maaltijdJonge kabeljauw in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lingewaard

Een goed voedingspatroon is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf gezien uw fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Er zijn verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hierna verwerken we een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Lingewaard.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Lingewaard. Te gebruiken door senioren die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die doorlopend intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en mensen met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Vaak kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Lingewaard kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lingewaard vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Lingewaard? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit flink wat bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip tandoori en Zomerzuurkool met casselerrib en ananas. U kunt kiezen uit leveranciers gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Lingewaard

Een deel van de buurthuizen in de omgeving Lingewaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s als Kippenbout in jus, voor de kleine portemonnee. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.lingewaard.nl vindt u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaard
 • Netnummer: 0481 (+31481)
 • Postcode: 6681
 • Veel gezochte wijk: Bemmel

Smaakvolle maaltijden

 • Poffertjes met poedersuiker
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Gepofte aardappels
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van zorg een optie zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Lingewaard aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Lingewaard voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lingewaard bestelt u vanaf €7,90. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Lingewaard is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dit meer vrijheid en regelmaat. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Lingewaard: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 6684”. Lees verder over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij en ook veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente