Maaltijdvoorziening Oosterbierum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosterbierum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosterbierum is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Waadhoeke kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met deze leveranciers heeft men de beschikking over gezonde maaltijden als Kalfsgehaktballetjes in jus, Stamppot zoete aardappel of Gepaneerde kalkoenschnitzel. Op dit portaal bekijkt men organisaties en praktische info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0518 (+31518)
Postcode8854
Kosten (indicatie)v.a. €5,49
Voorbeeld maaltijdVerse komkommersalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oosterbierum

Een eigen eetpatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf ten gevolge van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Dan bestaan er handige subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Waadhoeke.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Waadhoeke. Ontwikkeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of mensen met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Oosterbierum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosterbierum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Oosterbierum? In deze gemeente zijn er veel verschillende aanbieders en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie en Pangafilet in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Oosterbierum

Een deel van de bejaardentehuizen in en rondom Oosterbierum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste maaltijden als Roerei met spinazie à la crème, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bestaat er de optie om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Middels www.waadhoeke.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: WMO.

Gegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • (Net) nummer: 0518 (+31518)
 • Postcode: 8854
 • Veel gezochte wijk: West

Voorbeeld maaltijden

 • Kibbeling met kruidendip
 • Bami babi pangang
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Pittige sperzieboontjes
 • Spinazie schotel met gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat de gemeente Waadhoeke kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Oosterbierum voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, vaak door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,60. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosterbierum kunt u al aanvragen voor €7,70. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Oosterbierum is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden geeft dit extra tijd en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Oosterbierum: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 8854”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of misschien vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!