Maaltijdvoorziening Sexbierum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sexbierum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sexbierum is er voor alle senioren die vanwege ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Waadhoeke is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om grote landelijke instanties als Apetito, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij zulke services heeft men de beschikking over uitstekende menu’s zoals Uiensoep en/of Gepaneerde Alaska-koolvis. Via onze service doorzoekt u eetpunten en praktische inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0518 (+31518)
Postcode8855
Kosten (indicatie)v.a. €5,5
Smaakvolle maaltijdZalmfilet in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Sexbierum

Een eigen voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en koken niet meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? In dat geval onderscheiden we interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Waadhoeke.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Waadhoeke. Ontwikkeld voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die continu zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of mensen met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Sexbierum zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sexbierum vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Sexbierum? In de regio bestaat er de keuze uit talloze partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Nasi goreng, quorn, satésaus of Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Sexbierum

Verschillende zorghuizen in de buurt van Sexbierum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden zoals Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.waadhoeke.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • (Regio) nummer: 0518 (+31518)
 • Postcode: 8855
 • Lokale wijk: West

Maaltijd ideën

 • Erwtensoep met rookworst
 • Witlof ovenschotel
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Gekarameliseerde witlof
 • Spinazie schotel met gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke zorgvormen een optie zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat de gemeente Waadhoeke te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Sexbierum voor ouderen en maak een keuze. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op een kleine 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sexbierum bieden sommige aanbieders aan voor €8,80. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bepaald steeds eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Sexbierum is sterk in opkomst. Voor ouderen die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer rust en regelmaat. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Sexbierum: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 8855”. Bezoek de pagina: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij en ook koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!