Maaltijdvoorziening Pietersbierum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Pietersbierum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Pietersbierum is ideaal voor alle senioren die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Waadhoeke onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. zulke organisaties kan men zeker zijn van verse diners als Andijvie a la creme en Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree. Hieronder leest u meer over aanbieders en handige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8856
Kosten (indicatie)v.a. €5,51
Smaakvolle maaltijdKoninginnesoep met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Pietersbierum

Een uitgekiend maaltijdplan is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met voldoende groenten staat hierbij centraal. Gaat het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer zelf gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden speciale (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf verwerken we deze zorgwetten; ZVW, WLZ en WMO, en mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Waadhoeke.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Waadhoeke. Ontwikkeld voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die 24/7 goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en senioren met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Pietersbierum staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Pietersbierum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Pietersbierum? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit een aantal tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree of Verse komkommersalade. Er zijn bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die uw maal warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Pietersbierum

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving van Pietersbierum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben ambachtelijke maaltijden zoals Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten, met weinig winstmarge. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Middels www.waadhoeke.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar WLZ.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • Regionummer: 0517 (+31517)
 • Postcodegebied: 8856
 • Lokale wijk: West

Voorbeeld maaltijden

 • Omelet in champignonsaus
 • Flensjes met fruit
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Spinazie schotel met gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Waadhoeke verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Pietersbierum voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht circa 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,20. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Pietersbierum vindt u al vanaf €7,10. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2022

Eten aan huis bezorgen in Pietersbierum is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en comfort. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Pietersbierum: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 8856”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij of wellicht veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!