Maaltijdvoorziening Klooster Lidlum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Klooster Lidlum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Klooster Lidlum is aantrekkelijk voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Waadhoeke zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met dergelijke instellingen kan elke oudere weer genieten van gezonde recepten zoals Groentemix, kormasaus, basmatirijst en Kipfilet in saus. Op deze pagina vindt u beschikbare bedrijven en waardevolle inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0518 (+31518)
Postcode8853
Kosten (indicatie)v.a. €5,48
Voorbeeld maaltijdGepaneerde kipstukjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Klooster Lidlum

Een uitgekiend voedingspatroon is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan een bezoekje aan de winkel en koken niet 100% veilig meer als gevolg van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna benaderen we de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Waadhoeke.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Waadhoeke. Speciaal voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Klooster Lidlum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Klooster Lidlum vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Klooster Lidlum? In deze plaats vinden we een hoop organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Sukadelapje in jus, stoofpeertjes en gekookte aardappelen en Varkensvlees in saus. U kunt kiezen uit keukens die zich focussen op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die het diner warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Klooster Lidlum

Meerdere zorghuizen in de gemeente Klooster Lidlum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere maaltijden zoals Varkensvlees, champignonsaus, broccoli, aardappelpuree peterselie-bieslook, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Middels www.waadhoeke.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • Regionummer: 0518 (+31518)
 • Centrale postcode: 8853
 • Populaire wijk: West

Voorbeeld maaltijden

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Nasi babi pangang
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Spinazie schotel met gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Waadhoeke verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Klooster Lidlum voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,40. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Klooster Lidlum kan u al bestellen vanaf €8,10. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Klooster Lidlum is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en voordeel. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Klooster Lidlum: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 8853”. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, natriumarm of veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!