Maaltijdvoorziening Firdgum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Firdgum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Firdgum is ideaal voor alle senioren die door ouderdom of een belemmering tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Waadhoeke kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van dit soort services kan iedereen weer genieten van ambachtelijke gerechten als Varkenslapje met mosterdjus, andijvie en gekookte aardappelen en Beef Squats. Op deze pagina vergelijkt u beschikbare bedrijven en waardevolle details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0518 (+31518)
Postcode8852
Kosten (indicatie)v.a. €5,47
Geschikte maaltijdKipragout champignons

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Firdgum

Een goed eetpatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd vol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig omwille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u aanspraak doen op bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? Er zijn een aantal wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Waadhoeke.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Waadhoeke. Te gebruiken door inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag door zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of mensen met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Firdgum zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Firdgum vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Firdgum? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit verscheidene bedrijven en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Braadworst in barbecuesaus en Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Firdgum

Sommige zorginstellingen in de omgeving van Firdgum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken uitstekende menu’s zoals Ajam pangang, nasi goreng, met weinig winstmarge. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de maaltijden thuis af te leveren. Middels www.waadhoeke.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • Netnummer: 0518 (+31518)
 • Postcodegebied: 8852
 • Wijk: West

Smaakvolle maaltijden

 • Grootmoeders kippannetje
 • Push Up Meatballs
 • Procureurlapje met groenten
 • Tomatensoep met prei vg
 • Spinazie à la crème met champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek de verschillende soorten zorg die toepasbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat de gemeente Waadhoeke aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Firdgum voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,90. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Firdgum is beschikbaar vanaf €7,10. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Firdgum is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden geeft dit meer vrijheid en structuur. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Firdgum: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 8852”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!