Maaltijdvoorziening Vianen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vianen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vianen is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Vianen onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door soortgelijke oplossingen kan iedereen weer genieten van complete menu’s zoals Rundergehaktbal met hopjesjus, Blauwe bliksem met peer en Sperziebonen. Hieronder vergelijkt men leveranciers en bruikbare info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code0347 (+31347)
Postcode4124
Kosten (indicatie)v.a. €5,9
Voorbeeld maaltijdMacaronischotel bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Vianen

Een uitgekiend maaltijdplan is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer zelf door problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina verwerken we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Vianen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Vianen. Uniek voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die 24/7 extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of ouderen met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Vianen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vianen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Vianen? In deze gemeente bestaan er een aantal maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Hachee, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden en Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die het eten warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Vianen

Verschillende zorghuizen rondom Vianen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken complete maaltijden zoals Varkensvlees met appel in saus, voor lage prijzen. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het eten bij u thuis te brengen. Op www.vianen.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Vergelijken.

Gegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • Regionummer: 0347 (+31347)
 • Postcode: 4124
 • Populaire wijk: Vianen

Potentiële maaltijden

 • Hamlapje in jus
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Spaghettischotel bolognese
 • Gehaktballen in uienjus
 • Pasta Venetia

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Vianen verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Vianen voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, altijd door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vianen kan u al bestellen vanaf €8,50. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Vianen is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer tijd en routine. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Vianen: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 4130, 4131, 4132, 4133”. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of misschien eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente