Maaltijdvoorziening Neder-Betuwe

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Neder-Betuwe

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Neder-Betuwe biedt uitkomst voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Neder-Betuwe onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze leveranciers kan elke oudere weer genieten van vitale diners als Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng en/of Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten. Onderstaand bekijkt u maaltijdservices en belangrijke kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Regio-code0488 (+31488)
Postcode4043
Kosten (indicatie)v.a. €5,63
Geschikte maaltijdStamppot andijvie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Neder-Betuwe

Een eigen voedingspatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval zijn er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf bespreken we de beste regelingen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Neder-Betuwe.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Neder-Betuwe. Te gebruiken door inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die doorlopend zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of senioren met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Neder-Betuwe zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Neder-Betuwe vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Neder-Betuwe? In deze plaats onderscheiden we flink wat keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree en Varkenssaucijsje met mosterdjus, gebakken aardappelen, bloemkool. Er zijn leveranciers met een ruim aanbod vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Neder-Betuwe

Een deel van de buurthuizen in de streek Neder-Betuwe bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke maaltijden als Runderstooflapje met jus, andijvie à la crème en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op de URL www.nederbetuwe.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WLZ.

Feiten

Maaltijd ideën

 • Gebakken rijst
 • Draadjesvlees in jus
 • Spareribs met patat en salade
 • Kervelroomsoep
 • Kip piri piri, pilav rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke vormen van zorg een optie zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Neder-Betuwe te bieden heeft betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.nederbetuwe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Neder-Betuwe voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht een kleine 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,20. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Neder-Betuwe is beschikbaar vanaf €7,30. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Neder-Betuwe is zeer populair. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit extra tijd en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Neder-Betuwe: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 4043”. Bezoek de pagina: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente