Maaltijdvoorziening Hagestein

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hagestein

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hagestein is men name interessant voor alle ouderen die door ouderdom of door iets anders niet zelf kunnen koken. In de gemeente Vianen is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke instellingen als De Dievpriesman, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van zulk soort instellingen kan iedereen weer genieten van uitstekende recepten als Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, of Venkelsoep met dille. Hieronder doorzoekt u maaltijdservices en belangrijke gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code0347 (+31347)
Postcode4124
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Maaltijd ideeFoe yong hai

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Hagestein

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd vol mineralen mag men niet overslaan. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden meerdere wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina benaderen we de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Vianen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Vianen. Speciaal voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die 24/7 speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of mensen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Hagestein zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hagestein vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hagestein? In deze streek bestaat er de keuze uit allerlei aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Verse worst in jus of Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die het eten warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hagestein

Een deel van de buurthuizen in de buurt van Hagestein bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken vitale maaltijden zoals Speklapjes met jus en preistamppot, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.vianen.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: WLZ.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • (Net) nummer: 0347 (+31347)
 • Hoofdpostcode: 4124
 • Wijk: Vianen

Maaltijd suggesties

 • Kippenbout à la bonne femme
 • Gekookte aardappels
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Poffertjes met poedersuiker
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg een optie zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Vianen kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Hagestein voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hagestein is verkrijgbaar vanaf €8,60. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Hagestein is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken levert dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hagestein: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 4124”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!