Maaltijdvoorziening Zijderveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zijderveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zijderveld is aantrekkelijk voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Vianen kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere grote landelijke instanties als Apetito, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met zulk soort bedrijven kan iedereen rekenen op ambachtelijke maaltijden als Sperziebonen en/of Cordon Bleu met groenten. Hieronder vindt men eetpunten en nuttige kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4122
Kosten (indicatie)v.a. €5,26
Maaltijd ideeEieromelet in kaassaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zijderveld

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf omwille van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Vianen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Vianen. Bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of inwoners met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Zijderveld zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zijderveld vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Zijderveld? In de buurt van uw postcode bestaan er verschillende partijen en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Boerengehaktschotel en Spinaziestamppot, braadworst. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Zijderveld

Verscheidene bejaardentehuizen in de gemeente Zijderveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren uitstekende gerechten als Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.vianen.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: ZVW.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • Netnummer: 0345 (+31345)
 • Centrale postcode: 4122
 • Lokale wijk: Vianen

Voorbeeld maaltijden

 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Boerengehaktschotel
 • Runderhachee, stamppot hutspot
 • Spaghettischotel bolognese
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op lichte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg een optie zijn. Informeer over WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Vianen kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Zijderveld voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op circa 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,10. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zijderveld is beschikbaar vanaf €7,70. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Zijderveld is zeer populair. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit ongebondenheid en routine. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Zijderveld: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 4122”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!