Maaltijdvoorziening Houten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Houten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Houten is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Houten is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Apetito, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels zulk soort faciliteiten heeft men de beschikking over gezonde recepten als Hachee van paddenstoelen, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden of Tortellini met gehakt en kaas. Onderstaand doorzoekt u beschikbare bedrijven en waardevolle details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Regio-code030 (+3130)
Postcode3995
Kosten (indicatie)v.a. €5,76
Voorbeeld maaltijdVarkensprocureur in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Houten

Een uitgekiend eetpatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten staat hierbij centraal. Wil naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig ter wille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In die situatie bestaan er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema zoomen we in op de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Houten.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Houten. Uniek voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en mensen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan familie helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Houten zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Houten vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Houten? In deze gemeente onderscheiden we talloze firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Lekkerbekje of Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor services die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
Restaurant LingewaardeGasthuislingelaan 24002 AGTiel
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
SPAR LakerveldWickenburghselaan 13998 JTSchalkwijk
ZorgSpectrum – Het Haltna HuisHet Kant 1933995 GZHouten
BuurtzorgScheeringlaan 24001 WJTiel
BuurtzorgKloostergaarde 163998 KDSchalkwijk
RAZProvincialeweg 693998 JKSchalkwijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Houten

Verscheidene zorgcentra in de omgeving Houten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants verstrekken uitstekende menu’s als Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.houten.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar WMO.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Houten
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Postcodegebied: 3995
 • Veel gezochte wijk: Houten

Lekkere maaltijden

 • Zalm in dillesaus
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Kip in roomsaus
 • Heldere vermicellisoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Houten regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.houten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Houten voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Houten is beschikbaar vanaf €7,30. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Houten is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Houten: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995”. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente