Maaltijdvoorziening Culemborg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Culemborg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Culemborg is geschikt voor alle senioren die vanwege ouderdom of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Culemborg onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels zulk soort organisaties beschikt men altijd over heerlijke maaltijden als Spinaziestamppot, omelet of Penne vier kazen, uitgebakken spekjes. Op deze website doorzoekt men maaltijdservices en waardevolle informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4101
Kosten (indicatie)v.a. €5,43
Voorbeeld maaltijdReepjes kalkoenvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Culemborg

Een speciaal voedingspatroon is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met voldoende mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil boodschappen doen en koken niet meer zelf omwille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hierna vertellen we wat meer over deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Eventueel kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Culemborg.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Culemborg. Speciaal voor bejaarden die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die permanent intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of bewoners met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Culemborg zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Culemborg vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Culemborg? In en rondom uw woonplaats vinden we een hoop services en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes of Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Culemborg

Sommige bejaardentehuizen in de streek Culemborg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren voedzame menu’s als Sucadelapje met jus, Tuinbonen met ui en tijm, Aardappelgratin Mediteraans, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.culemborg.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Culemborg
 • (Net) nummer: 0345 (+31345)
 • Postcodegebied: 4101
 • Populaire wijk: Wijk

Maaltijd suggesties

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Varkensfilet in jus
 • Babi pangang
 • Gepaneerde kipnuggets

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke soorten zorg te kiezen zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Culemborg doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.culemborg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Culemborg voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Culemborg bieden sommige aanbieders aan voor €8,10. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Culemborg is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer vrijheid en voordeel. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Culemborg: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107”. Klik verder naar ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, lactosevrij of misschien koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!