Maaltijdvoorziening Hoef en Haag

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoef en Haag

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoef en Haag is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Vianen zien we professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met zulke bedrijven zit er niemand zonder de lekkerste maaltijden zoals Runderstoofpotje of Gekruide speklap. Op deze pagina vindt u eetpunten en nuttige info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code030 (+3130)
Postcode4125
Kosten (indicatie)v.a. €5,28
Recept tipSpinaziestamppot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoef en Haag

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Kan het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet zelfstandig gezien uw complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor zijn er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met een aantal wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk zoomen we in op deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Vianen.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Vianen. Uniek voor inwoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en ouderen met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Hoef en Haag kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoef en Haag vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Hoef en Haag? In en rondom uw woonplaats bestaan er meerdere tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie en Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Hoef en Haag

Diverse zorghuizen in de buurt van Hoef en Haag bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren heerlijke gerechten zoals Spaghetti bolognese, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de menu’s thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.vianen.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Centrale postcode: 4125
 • Lokale wijk: Vianen

Potentiële maaltijden

 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Verse waldorfsalade
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat uw gemeente Vianen kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Hoef en Haag voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, doorgaans door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,40. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,00. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoef en Haag kunt u al aanvragen voor €7,80. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Hoef en Haag is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren niet ondervoed raken. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Hoef en Haag: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 4125”. Wellicht relevant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!