Maaltijdvoorziening Everdingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Everdingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Everdingen wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Vianen is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. soortgelijke instellingen kan iedereen rekenen op lekkere diners zoals Boeuf Bourguignon, parijse worteltjes, aardappelen en Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. Hieronder doorzoekt u eetpunten en essentiële gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code0347 (+31347)
Postcode4121
Kosten (indicatie)v.a. €5,25
Recept tipSpaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Everdingen

Een bepaald eetpatroon is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen kopen en koken niet meer zelf ter wille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij diverse wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina benaderen we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Vianen.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Vianen. Speciaal voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die 24 uur per dag zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Everdingen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Everdingen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Everdingen? In deze plaats onderscheiden we verschillende organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Bami goreng en Spaghetti bolognese. Er zijn maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het diner warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Everdingen

Verschillende zorginstellingen rondom Everdingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren voedzame maaltijden als Boerenkool, rundergehakt, voor lage prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de website www.vianen.nl bekijkt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: WMO.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • (Net) nummer: 0347 (+31347)
 • Hoofdpostcode: 4121
 • Populaire wijk: Vianen

Smaakvolle maaltijden

 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Gebakken aardappels
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Tagliatelleschotel met kip
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke types zorg tot de opties behoren. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Vianen aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Everdingen voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Everdingen kunt u al aanvragen voor €8,30. Doorgaans is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (online, met de bestellijst & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Everdingen is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit extra tijd en gemak. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Everdingen: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 4121”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij of misschien vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!