Maaltijdvoorziening Buren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Buren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Buren biedt uitkomst voor alle bewoners die door ouderdom of een andere oorzaak geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Buren zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk opererende diensten als Apetito, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van zulke oplossingen is iedereen verzekerd van ambachtelijke gerechten zoals Gestoofde wortel en Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men maaltijdservices en praktische details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Regio-code0344 (+31344)
Postcode4021
Kosten (indicatie)v.a. €5,42
Maaltijd tipGepaneerde kipnuggets

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Buren

Een juist eetpatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende mineralen is daarom ook de basis. Gaat het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet meer zelf vanwege leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Er zijn verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Buren.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Buren. Ontwikkeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en inwoners met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Buren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Buren vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Buren? In deze plaats bestaat er de keuze uit een aantal maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Kipragout champignons en Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng. U kunt kiezen uit services met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
PrivaZorgTielsestraat 6A4021 HCMaurik
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Keurslager NotenboomKamperfoelie 124007 TLTiel
Slagerij KnobboutNieuwe Tielseweg 1754006 BHTiel
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Buren

Meerdere buurthuizen in de omgeving Buren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle maaltijden zoals Penne pesto, kip, groene groenten, tegen lage kosten. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.buren.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Thuiszorg.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Buren
 • (Net) nummer: 0344 (+31344)
 • Centrale postcode: 4021
 • Veel gezochte wijk: Buren

Potentiële maaltijden

 • Spinazie schotel met gehaktbal
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Naturel-pannenkoek
 • Klapstuk met hutspot
 • Nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Buren verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.buren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Buren voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,80. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €6,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Buren kan u al bestellen vanaf €8,60. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Buren is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die het huishouden nog prima managen levert dit extra tijd en voordeel. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Buren: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 4116, 4117”. Lees verder over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of juist veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente