Maaltijdvoorziening Ossenwaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ossenwaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ossenwaard is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Vianen zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij dergelijke oplossingen heeft iedereen toegang tot voedzame diners als Boerenkool, rundergehakt en/of Andijviestamppot, vegetarische balletjes. Hieronder vindt men maaltijddiensten en handige informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Regio-code0347 (+31347)
Postcode3989
Kosten (indicatie)v.a. €4,97
Voorbeeld maaltijdVissticks met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ossenwaard

Een gebalanceerd maaltijdplan is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept met genoeg groenten is daarom ook de basis. Kan boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet eigenhandig wegens problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Vianen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Vianen. Speciaal voor bejaarden die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en senioren met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige situaties kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of een maaltijd koken. In Ossenwaard zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ossenwaard vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Ossenwaard? In deze streek bestaan er een hoop aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Slavink met andijvie a la crème gek aard jus en Spitskoolschotel met aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAmbachtstraat 363985 SCWerkhoven
ZorgSpectrum – Het Haltna HuisHet Kant 1933995 GZHouten
ZorgSpectrum – Het Houtens ErfStationserf 823991 KZHouten
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
Keurslagerij van SchipOdijkseweg 57b3994 ASHouten
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ossenwaard

Verscheidene woonzorgcentra in de streek Ossenwaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants verstrekken de lekkerste menu’s als Koolvisfilet in mosterdsaus, met weinig winstmarge. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de maaltijden thuis af te leveren. Op de website www.vianen.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • Regionummer: 0347 (+31347)
 • Centrale postcode: 3989
 • Veel gezochte wijk: Vianen

Smaakvolle maaltijden

 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Sukadelapje in jus
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Groentesoep met balletjes
 • Gebakken aardappels

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp te kiezen zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Check ook wat uw gemeente Vianen aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.vianen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Ossenwaard voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,10. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ossenwaard is er al vanaf €8,40. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Ossenwaard kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken levert dit meer tijd en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Ossenwaard: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 3989”. Mogelijk interessant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm of wellicht veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!