Maaltijdvoorziening Rotterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rotterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rotterdam is bedoeld voor alle ouderen die mede door ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Rotterdam zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van dit soort instellingen kan men zeker zijn van gezonde recepten als Broccoli kaassaus en Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst. Via onze service vergelijkt men eet-bedrijven en handige gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code010 (+3110)
Postcode3011
Kosten (indicatie)v.a. €6,52
Voorbeeld maaltijdRundersaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Rotterdam

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Lukt een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig wegens ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval bestaan er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf behandelen we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Rotterdam.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Rotterdam. Ontwikkeld voor bejaarden die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24/7 speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of ouderen met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Rotterdam kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rotterdam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Rotterdam? In deze plaats vinden we vele aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Omelet in saus en Varkensschnitzel in stroganoffsaus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
Keurslager BartenStatenweg 109A3039 HJRotterdam
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
TSN ThuiszorgVoorhaven 23A3025 HCRotterdam
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
Brasserie aan de Boezem – Kralingen KrooswijkBoezemsingel 1003034 CARotterdam
Wijkrestaurant Bij de ProvenierProveniersstraat 63033 CJRotterdam
GoedzorgBospolderstraat 15 A/B3025 ESRotterdam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Rotterdam

Verschillende verzorgingstehuizen in de omgeving van Rotterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants bieden warme maaltijden zoals Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst, tegen lage kosten. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de menu’s te laten bezorgen. Op www.rotterdam.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Kerngegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Net) nummer: 010 (+3110)
 • Postcode: 3011
 • Populaire wijk: Rotterdam

Voorbeeld maaltijden

 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Flensjes met fruit
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Shoarma met zuurkool
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat de gemeente Rotterdam aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Check de maaltijdservices in Rotterdam voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,50. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rotterdam is beschikbaar vanaf €7,20. Vaak is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Rotterdam heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan geeft dit ongebondenheid en regelmaat. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Rotterdam: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089”. Klik verder naar Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij of juist vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente