Maaltijdvoorziening Barendrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Barendrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Barendrecht is men name interessant voor alle senioren die i.v.m leeftijd of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Barendrecht kan men kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via deze betrouwbare faciliteiten heeft men de beschikking over voedzame diners als Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten en Runderhachee met rode kool. Via onze service vergelijkt men leveranciers en handige informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Regio-code0180 (+31180)
Postcode2991
Kosten (indicatie)v.a. €6,11
Lekkere maaltijdSpinaziestamppot, braadworst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Barendrecht

Een goed eetpatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer door complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, als ook mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Barendrecht.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Barendrecht. Bedoeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24/7 zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Barendrecht zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Barendrecht vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Barendrecht? In deze plaats onderscheiden we meerdere bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten of Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die de maaltijd warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Barendrecht

Een aantal zorgcentra in de omgeving van Barendrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod vitale gerechten zoals Boerengehaktschotel met aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het aanbod te laten bezorgen. Op de URL www.barendrecht.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Barendrecht
 • Netnummer: 0180 (+31180)
 • Postcodegebied: 2991
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Pasta kip madras
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Witlofschotel met ham
 • Aardappelpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Informeer ook wat de gemeente Barendrecht regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.barendrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Barendrecht voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op zo’n 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Barendrecht is er al vanaf €8,40. Normaal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Barendrecht is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden biedt dit extra tijd en routine. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Barendrecht: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm of eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!