Maaltijdvoorziening Hoogvliet Rotterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoogvliet Rotterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoogvliet Rotterdam is ideaal voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Rotterdam onderscheiden we velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij deze betrouwbare aanbieders kan men zeker zijn van de lekkerste gerechten zoals Tomatensoep met balletjes en Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten. Hieronder bekijkt u eet-instellingen en waardevolle gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code010 (+3110)
Postcode3191
Kosten (indicatie)v.a. €5,8
Maaltijd tipSchnitzel mexico schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoogvliet Rotterdam

Een bepaald maaltijdplan is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig omwille van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? In die situatie bestaan er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf verwerken we de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Rotterdam.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Rotterdam. Relevant voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die 24 uur per dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en bejaarden met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Hoogvliet Rotterdam zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Hoogvliet Rotterdam? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit een groot aantal tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Kip tikka massala, basmatirijst of Gehakt, bloemkool, aardappelpuree. Er zijn aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die het eten warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hoogvliet Rotterdam

Sommige zorginstellingen in de omgeving van Hoogvliet Rotterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben vitale gerechten zoals Gestoofde vis, gemengde groenten en gekookte aardappelen, voor enkele euro’s. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het eten bij u thuis te brengen. Op de website www.rotterdam.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Mantelzorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Regio) nummer: 010 (+3110)
 • Postcode: 3191
 • Lokale wijk: Rotterdam

Smaakvolle maaltijden

 • Boerengehaktschotel
 • Gele rijst
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Stroganoff du chef
 • Chili con carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Informeer ook wat uw gemeente Rotterdam faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Hoogvliet Rotterdam voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,20. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoogvliet Rotterdam bestelt u vanaf €7,40. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Hoogvliet Rotterdam heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog op eigen benen staan verschaft dit meer tijd en structuur. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hoogvliet Rotterdam: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196”. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm en ook vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!