Maaltijdvoorziening Maasvlakte Rotterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maasvlakte Rotterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maasvlakte Rotterdam is ideaal voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Rotterdam onderscheiden we professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over grote landelijke instanties als Mealhero, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via dergelijke leveranciers kan iedereen rekenen op gezonde diners als Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook of Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, gemengde groenten. Op deze pagina leest u meer over populaire bezorgers en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3199
Kosten (indicatie)v.a. €5,85
Maaltijd tipSpaghetti Bolognese, kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Maasvlakte Rotterdam

Een eigen voedingspatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond diner bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hierna benaderen we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Rotterdam.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Rotterdam. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en bejaarden met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Maasvlakte Rotterdam kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maasvlakte Rotterdam vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Maasvlakte Rotterdam? In de regio zijn er meerdere organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kreeftensoep of Procureur lapje met prei a la crème en aardappel. Wij onderscheiden services die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Maasvlakte Rotterdam

Een aantal zorghuizen in de buurt van Maasvlakte Rotterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken warme gerechten als Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe is het mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op www.rotterdam.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Diepvriesmaaltijden.

Cijfers en feiten

Maaltijd ideën

 • Schnitzel pepersaus
 • Nasi goreng
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Runderlever in saus
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke zorgvormen toepasbaar zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Rotterdam kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Maasvlakte Rotterdam voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, vaak door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,30. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maasvlakte Rotterdam vindt u al vanaf €7,10. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Maasvlakte Rotterdam kent vele pluspunten. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrijheid en gemak. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Maasvlakte Rotterdam: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 3198, 3199”. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!