Maaltijdvoorziening Alblasserdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alblasserdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alblasserdam is er voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Alblasserdam onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij dergelijke aanbieders kan men zeker zijn van uitstekende diners zoals Klapstuk met hutspot en/of Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. Op deze website bekijkt men eet-instellingen en handige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Regio-code078 (+3178)
Postcode2951
Kosten (indicatie)v.a. €6,08
Geschikte maaltijdKippenbout à la bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Alblasserdam

Een goed voedingspatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een voedzaam diner bomvol mineralen is daarom ook de basis. Kan het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet meer zelf ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In die situatie onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf zoomen we in op deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Alblasserdam.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Alblasserdam. Uniek voor ouderen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag door zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Alblasserdam kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alblasserdam vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Alblasserdam? In deze streek zien we een hoop bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipragout met Parijse wortelen of Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen. Wij onderscheiden leveranciers met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Alblasserdam

Meerdere zorghuizen in de omgeving Alblasserdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dit soort wijkrestaurants faciliteren warme maaltijden zoals Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de URL www.alblasserdam.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Kerngegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Uiensoep
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Babi ketjap, mihoen goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke types zorg mogelijk zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Alblasserdam faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.alblasserdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Alblasserdam voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,30. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alblasserdam kunt u al aanvragen voor €7,90. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Alblasserdam is sterk in opkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en autonomie. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Alblasserdam: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 2950, 2951, 2952, 2953, 2954”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij en ook vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!