Maaltijdvoorziening Capelle aan den IJssel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Capelle aan den IJssel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Capelle aan den IJssel is er voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Capelle aan den IJssel kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels zulke leveranciers beschikt men altijd over verse gerechten als Rode kool met appel of Spinazie a la creme. Op deze pagina treft men eet-instellingen en handige gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Regio-code010 (+3110)
Postcode2903
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Smaakvolle maaltijdBloemkool cordonbleu schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Capelle aan den IJssel

Een bepaald maaltijdplan is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner bomvol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet 100% veilig meer gezien uw fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn diverse (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Capelle aan den IJssel.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Uniek voor ouderen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die de hele dag door zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en senioren met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Capelle aan den IJssel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Capelle aan den IJssel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Capelle aan den IJssel? In deze gemeente zijn er diverse bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Kip piri piri, pilav rijst en Hutspot, rundvlees. Wij onderscheiden aanbieders met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
HSB de VijverhofReigerlaan 2512903 LJCapelle aan Den IJssel
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
De ZellingenMeeuwensingel 1a2903 TACapelle aan den IJssel
Grand Café RozenburchtNieuwe Laan 202902 BWCapelle aan Den IJssel
De Zellingen MaaltijdserviceTsjaikovskistraat 12901 HMCapelle aan den IJssel
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
BermensteynBazuin 72907 GHCapelle aan den IJssel
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
INIS – ThuiszorgBonnefanten 93A2907 NACapelle aan den IJssel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Capelle aan den IJssel

Een aantal buurthuizen in de gemeente Capelle aan den IJssel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s als Boeuf Bourguignon, parijse worteltjes, aardappelen, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het aanbod thuis af te leveren. Op www.capelleaandenijssel.nl leest u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Mealhero.

Gegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Oosterse zalm
 • Lasagna bolognese
 • Broccoli kaassaus
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Gestoofde prei

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke zorgvormen beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Capelle aan den IJssel kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.capelleaandenijssel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Capelle aan den IJssel voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,70. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Capelle aan den IJssel kunt u al aanvragen voor €8,60. Normaal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Capelle aan den IJssel is zeer populair. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en comfort. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Capelle aan den IJssel: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909”. Bekijk ook info over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij of juist veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!