Maaltijdvoorziening Ridderkerk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ridderkerk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ridderkerk is ideaal voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Ridderkerk zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels zulk soort services kan elke oudere weer genieten van verantwoorde maaltijden als Halskarbonade met jus en andijviestamppot met spekjes en Pannenkoekenschotel. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt men beschikbare bedrijven en bruikbare info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Regio-code0180 (+31180)
Postcode2981
Kosten (indicatie)v.a. €6,5
Recept tipRundergehaktballetjes in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Ridderkerk

Een juist voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden staat hierbij centraal. Lukt het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig gezien uw complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk verwerken we de populairste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Ridderkerk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Ridderkerk. Uniek voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die continu zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of senioren met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kunnen bekenden helpen met boodschappen doen of samen eten. In Ridderkerk kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ridderkerk vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Ridderkerk? In de regio kunt u kiezen uit een aantal tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Runderhachee, stamppot hutspot en Kibbeling,Parijseworteltjes,doperwtjes,pommesmignonettes. U kunt kiezen voor instellingen die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die de gerechten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Ridderkerk

Verscheidene verzorgingstehuizen in de buurt van Ridderkerk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren de lekkerste menu’s zoals Gepaneerde kipnuggets, voor scherpe prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.ridderkerk.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Ridderkerk
 • (Net) nummer: 0180 (+31180)
 • Postcode: 2981
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Garnalensoep
 • Procureurlapje met groenten
 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Runderlapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Ridderkerk te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.ridderkerk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Ridderkerk voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,40. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ridderkerk bestelt u vanaf €8,90. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Ridderkerk is zeer populair. Voor bewoners die nog op eigen benen staan geeft dat ongebondenheid en autonomie. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Ridderkerk: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!