Maaltijdvoorziening Hoek van Holland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoek van Holland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoek van Holland is geschikt voor alle bewoners die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Rotterdam is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met deze unieke bedrijven kan iedereen weer genieten van voedzame gerechten zoals Varkenssaucijsje met mosterdjus, gebakken aardappelen, bloemkool en/of Pompoensoep. Op deze pagina vergelijkt u beschikbare bedrijven en praktische voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code0174 (+31174)
Postcode3151
Kosten (indicatie)v.a. €5,74
Lekkere maaltijdGekarameliseerde witlof

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoek van Holland

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder bespreken we de meest toegepaste wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Rotterdam.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Rotterdam. Speciaal voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24/7 extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en bewoners met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Hoek van Holland zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoek van Holland vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Hoek van Holland? In uw omgeving onderscheiden we verscheidene firma’s en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen en Pasta Venetia. Wij onderscheiden keukens gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hoek van Holland

Meerdere zorghuizen in de omgeving Hoek van Holland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke gerechten als Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen, tegen lage kosten. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Aan de hand van www.rotterdam.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Regio) nummer: 0174 (+31174)
 • Postcode: 3151
 • Populaire wijk: Rotterdam

Voorbeeld maaltijden

 • Varkenssteak in jus
 • Snijbonen
 • Kruudmoes met gortepap
 • Gepofte aardappels
 • Chicken Lunges

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Rotterdam te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Check de maaltijdservices in Hoek van Holland voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,40. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoek van Holland vindt u al vanaf €8,60. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U koopt altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Hoek van Holland heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer vrije tijd en voordeel. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Hoek van Holland: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 3150, 3151”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!