Maaltijdvoorziening Europoort Rotterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Europoort Rotterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Europoort Rotterdam is in het leven geroepen voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Rotterdam kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. dergelijke voorzieningen kan men zeker zijn van uitstekende maaltijden zoals Zalmfilet, kervelsaus, gemengde groenten, krieltjes of Kerriesoep. Op dit portaal bekijkt men aanbieders en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code010 (+3110)
Postcode3198
Kosten (indicatie)v.a. €5,84
Maaltijd ideeAppelcompote met vanille

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Europoort Rotterdam

Een juist voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en koken niet meer zelf door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en regelingen (subsidie). Daarom vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Rotterdam.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Rotterdam. Speciaal voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die 24 uur per dag extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of mensen met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Europoort Rotterdam kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Europoort Rotterdam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Europoort Rotterdam? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we talloze bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen en Wokgroenten teriyaki. U kunt kiezen uit leveranciers die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het eten warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Europoort Rotterdam

Diverse zorgcentra in en rondom Europoort Rotterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren voedzame maaltijden zoals Kip tandoori, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het eten aan huis te bezorgen. Middels www.rotterdam.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Regio) nummer: 010 (+3110)
 • Centrale postcode: 3198
 • Populaire wijk: Rotterdam

Lekkere maaltijden

 • Pasta/tonijnschotel
 • Lekkerbekje
 • Tomatensoep met prei vg
 • Varkenslapje in jus
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat uw gemeente Rotterdam verzorgt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Europoort Rotterdam voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Europoort Rotterdam is er al voor €8,30. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Europoort Rotterdam is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en voordeel. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Europoort Rotterdam: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 3197, 3198”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!