Maaltijdvoorziening Vondelingenplaat

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vondelingenplaat

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vondelingenplaat biedt uitkomst voor alle senioren die i.v.m ouderdom of beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Rotterdam is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulk soort diensten zit er niemand zonder de lekkerste gerechten als Gehakt, prei, aardappelpuree en Rundersaucijs met jus, spinazie en gekookte aardappelen. Op deze pagina leest men meer over maaltijddiensten en handige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Regio-code010 (+3110)
Postcode3196
Kosten (indicatie)v.a. €5,82
Maaltijd ideeVolkoren macaronischotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Vondelingenplaat

Een uitgekiend maaltijdplan is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner met genoeg groenten is daarom ook de basis. Wil het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig door complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Rotterdam.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Rotterdam. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en bejaarden met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Vondelingenplaat zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vondelingenplaat vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Vondelingenplaat? In deze streek bestaan er een hoop firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Ajam pangang, nasi goreng en Vegetarische pastaschotel met tomaten. Er zijn services met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Vondelingenplaat

Meerdere zorghuizen in en rondom Vondelingenplaat bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken warme gerechten zoals Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om het aanbod aan huis te bezorgen. Via www.rotterdam.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Proefpakket.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Net) nummer: 010 (+3110)
 • Centrale postcode: 3196
 • Lokale wijk: Rotterdam

Geschikte maaltijden

 • Verse waldorfsalade
 • Aspergesoep
 • Gemengde groenteschotel
 • Kip korma, rijstmix
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke types zorg een optie zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Informeer ook wat de gemeente Rotterdam verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.rotterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Vondelingenplaat voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vondelingenplaat vindt u al vanaf €8,40. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Vondelingenplaat is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit extra tijd en gemak. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Vondelingenplaat: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 3195, 3196”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij en ook vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!