Maaltijdvoorziening Nieuwkoop

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwkoop

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwkoop biedt uitkomst voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Nieuwkoop onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels deze betrouwbare services kan men zeker zijn van voedzame diners als Aardappelpannenkoeken of Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes. Hieronder doorzoekt men eet-instellingen en praktische voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Regio-code0172 (+31172)
Postcode2441
Kosten (indicatie)v.a. €6,42
Smaakvolle maaltijdBloemkool met rundvlees schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Nieuwkoop

Een juist eetpatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Wil een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet eigenhandig door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? We onderscheiden verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder verwerken we de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en eigen mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Nieuwkoop.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Nieuwkoop. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of bewoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of samen eten. In Nieuwkoop zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwkoop vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Nieuwkoop? In uw omgeving zien we een aantal aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Alaska-koolvis in mosterdsaus en Procureurlapje met jus, Schorseneren à la crème, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Saur CateringWestvlietweg 68a2495 AADen Haag
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
SPAR MaaltijdserviceDe Strooplikker 192461 CWLangeraar
Tafeltje Dek JeDennenlaan 152451 XKLeimuiden
Sm@ecktheater PaulSimon Carmiggelthof 472492 JNDen Haag
SPAR Bregman1 Batehof2481 ARWoubrugge
Stichting Welzijn Ouderen Leimuiden-RijnsaterwoudeEsdoornlaan 12451 XNLeimuiden
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Nieuwkoop

Een deel van de woonzorgcentra rondom Nieuwkoop bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren verantwoorde maaltijden zoals Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng, voor enkele euro’s. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de specialiteiten te laten bezorgen. Via www.nieuwkoop.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: WMO.

Belangrijke info

Maaltijd ideën

 • Bami goreng met rundvlees
 • Verse komkommersalade
 • Bloemkoolsoep
 • Lasagna bolognese
 • Gekookte aardappels

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat uw gemeente Nieuwkoop verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.nieuwkoop.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Nieuwkoop voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,70. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwkoop koopt u voor circa €7,30. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Nieuwkoop kent vele pluspunten. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen geeft dit meer vrijheid en regelmaat. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nieuwkoop: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 2420, 2421”. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of wellicht eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente