Maaltijdvoorziening Noorden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noorden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noorden is men name interessant voor alle senioren die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Nieuwkoop zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door deze leveranciers beschikt men altijd over lekkere maaltijden als Groentensoep en/of Kervelroomsoep. Op deze website bekijkt men aanbieders en essentiële informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Regio-code0172 (+31172)
Postcode2431
Kosten (indicatie)v.a. €5,18
Smaakvolle maaltijdGebakken kibbeling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Noorden

Een uitgekiend maaltijdplan is essentieel voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u gebruik maken van verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op meerdere (lokale) regelingen en subsidies. Hierna gaan we dieper in op de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Nieuwkoop.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Nieuwkoop. Uniek voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of hulpbehoevenden met een handicap. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Noorden kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noorden vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Noorden? In de regio zien we allerlei firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Macaronischotel en Babi pangang, rijstfantasie. U kunt kiezen voor bedrijven met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Saur CateringWestvlietweg 68a2495 AADen Haag
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
SPAR MaaltijdserviceDe Strooplikker 192461 CWLangeraar
Tafeltje Dek JeDennenlaan 152451 XKLeimuiden
Sm@ecktheater PaulSimon Carmiggelthof 472492 JNDen Haag
SPAR Bregman1 Batehof2481 ARWoubrugge
Stichting Welzijn Ouderen Leimuiden-RijnsaterwoudeEsdoornlaan 12451 XNLeimuiden
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Noorden

Diverse bejaardentehuizen in de streek Noorden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden zoals Boerengehaktschotel met aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.nieuwkoop.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

Geschikte maaltijden

 • Pasta kip madras
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Gekookte aardappels
 • Speklapje in jus
 • Braadworst in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Nieuwkoop faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.nieuwkoop.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Check de maaltijdservices in Noorden voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noorden bestelt u vanaf €7,20. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Noorden kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer rust en autonomie. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Noorden: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 2430, 2431, 2432”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!