Maaltijdvoorziening Alphen aan den Rijn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alphen aan den Rijn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alphen aan den Rijn biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via dit soort aanbieders heeft men de beschikking over gezonde maaltijden zoals Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen of Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes. Hieronder vergelijkt u eet-instellingen en essentiële kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Regio-code0172 (+31172)
Postcode2405
Kosten (indicatie)v.a. €6,1
Recept tipAardappelpartjes rozemarijn

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Alphen aan den Rijn

Een eigen maaltijdplan is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg groenten is daarom ook de basis. Wil het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer vanwege fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie onderscheiden we een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Alphen aan den Rijn. Uniek voor bewoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die permanent speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen of ouderen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Alphen aan den Rijn kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alphen aan den Rijn vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Alphen aan den Rijn? In uw omgeving kunt u kiezen uit verscheidene bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Varkenshaasoester met vleesjus, aardappelpuree, gemengde groenten of Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel. U kunt kiezen uit maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Alphen aan den Rijn

Diverse buurthuizen in en rondom Alphen aan den Rijn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden verantwoorde gerechten als Ribkarbonade in jus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Middels www.alphenaandenrijn.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Verse fruitsalade
 • Chili sin carne
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Wisselmenu Asperge Brabanconne
 • Bami babi ketjap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Alphen aan den Rijn kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.alphenaandenrijn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Alphen aan den Rijn voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,80. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alphen aan den Rijn is er al voor €7,30. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Alphen aan den Rijn heeft veel voordelen. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dit extra tijd en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Alphen aan den Rijn: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409”. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen en niet te vergeten vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente