Maaltijdvoorziening Leiderdorp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leiderdorp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leiderdorp is er voor alle inwoners die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Leiderdorp is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van soortgelijke leveranciers beschikt men altijd over verse gerechten zoals Jumping Jack Salmon of Snijbonen. Op dit portaal bekijkt men de verschillende services en praktische details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Regio-code071 (+3171)
Postcode2351
Kosten (indicatie)v.a. €6,36
Maaltijd ideeRunderhachee, stamppot hutspot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Leiderdorp

Een juist maaltijdplan is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van prima subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna verwerken we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Leiderdorp.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Leiderdorp. Speciaal voor inwoners die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die de hele dag door intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of bewoners met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Leiderdorp zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leiderdorp vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Leiderdorp? In deze plaats bestaan er meerdere aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes of Lamsvlees in saus. Wij onderscheiden bedrijven die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de gerechten warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Leiderdorp

Een deel van de zorgcentra in de gemeente Leiderdorp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden als Vegetarische omelet, aardappelpuree, wortelen met doperwten, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.leiderdorp.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Belangrijke info

Potentiële maaltijden

 • Stamppot rode kool met hachee
 • Alaska-koolvis
 • Aspergesoep met zalm
 • Zalm in dillesaus
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Leiderdorp faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.leiderdorp.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Leiderdorp voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,80. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leiderdorp koopt u voor circa €8,10. Dikwijls wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest steeds eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Leiderdorp is ontzettend handig. Voor mensen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer vrije tijd en gemak. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Leiderdorp: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 2350, 2351, 2352, 2353”. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!