Maaltijdvoorziening Vrouwenakker

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vrouwenakker

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vrouwenakker is ideaal voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Nieuwkoop zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van zulk soort aanbieders is iedereen verzekerd van lekkere menu’s zoals Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes en Vegetarische gehaktbal met vegetarische jus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème. Via onze service leest u meer over leveranciers en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1428
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Maaltijd ideeRundvlees met gegrilde groente

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Vrouwenakker

Een goed eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezond diner vol vitaminen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen doen en in de keuken staan niet 100% veilig meer gezien uw fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna benaderen we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Nieuwkoop.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Nieuwkoop. In het leven geroepen voor bejaarden die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of bewoners met een fysiek ongemak. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Soms kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Vrouwenakker kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vrouwenakker vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Vrouwenakker? In de regio vinden we diverse tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Javaanse kip five-spices, mihoen goreng en Champignon omelet. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die de menu’s warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Vrouwenakker

Verschillende buurthuizen in en rondom Vrouwenakker bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben complete menu’s als Spaghetti Bolognese, kaas, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.nieuwkoop.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • (Net) nummer: 0297 (+31297)
 • Centrale postcode: 1428
 • Lokale wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Gebonden goulashsoep
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen een optie zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat de gemeente Nieuwkoop te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.nieuwkoop.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Vrouwenakker voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,20. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vrouwenakker koopt u voor circa €8,70. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Vrouwenakker is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog op eigen benen staan verschaft dit meer rust en routine. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Vrouwenakker: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 1428”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. gemalen, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!