Maaltijdvoorziening Zoeterwoude

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zoeterwoude

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zoeterwoude is er voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Zoeterwoude is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van zulke faciliteiten kan iedereen rekenen op gezonde diners zoals Verse rauwkostsalade of Varkensfiletlapje met mosterdroomsaus, bloemkool en gele rijst. Op deze pagina treft men maaltijddiensten en nuttige inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Regio-code071 (+3171)
Postcode2381
Kosten (indicatie)v.a. €6,65
Maaltijd ideeVarkenslapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Zoeterwoude

Een bepaald voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat naar de supermarkt gaan en koken niet zelfstandig wegens fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Zoeterwoude.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Zoeterwoude. Te gebruiken door ouderen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die doorlopend extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen en hulpbehoevenden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Zoeterwoude zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zoeterwoude vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Zoeterwoude? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we meerdere organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkenslapje in jus of Rookworst met stamppot boerenkool. U kunt kiezen uit leveranciers gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de gerechten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Zoeterwoude

Diverse zorginstellingen in de omgeving van Zoeterwoude bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken ambachtelijke gerechten zoals Kip kerrie ananas met risotto, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.zoeterwoude.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: ZVW.

Feiten

Potentiële maaltijden

 • Gepaneerde Alaska-koolvis
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Alaska-koolvis
 • Kibbeling met kruidendip
 • Tortellini gevuld met kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Zoeterwoude aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.zoeterwoude.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Zoeterwoude voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op circa 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,30. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zoeterwoude is verkrijgbaar vanaf €8,20. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U bent dus volledig flexibel (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zoeterwoude heeft veel voordelen. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden levert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zoeterwoude: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 2380, 2381, 2382”. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, gemalen of veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente