Maaltijdvoorziening Bodegraven-Reeuwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bodegraven-Reeuwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bodegraven-Reeuwijk is geschikt voor alle inwoners die door ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door middel van zulk soort services heeft men de beschikking over ambachtelijke diners als Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten of Spinaziestamppot. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u beschikbare bedrijven en bruikbare voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Regio-code0348 (+31348)
Postcode2411
Kosten (indicatie)v.a. €6,13
Smaakvolle maaltijdGehakt, prei, aardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Bodegraven-Reeuwijk

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje omwille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor onderscheiden we prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder benaderen we deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Speciaal voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en hulpbehoevenden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan familie helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Bodegraven-Reeuwijk kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Bodegraven-Reeuwijk? In uw omgeving kunt u kiezen uit allerlei partijen en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Slavink in jus, rode kool en kriel met peterselie en Kip, sperziebonen, aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Bodegraven-Reeuwijk

Een deel van de zorgcentra rondom Bodegraven-Reeuwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden warme gerechten zoals Volkoren macaronischotel, tegen lage kosten. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans bieden ze ook de optie de menu’s bij u thuis te brengen. Op de URL www.bodegraven-reeuwijk.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Apetito.

Kerngegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Zalm in dillesaus
 • Hamlapje in jus
 • Schnitzel pepersaus
 • Tortellini gevuld met kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.bodegraven-reeuwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Bodegraven-Reeuwijk voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bodegraven-Reeuwijk is beschikbaar vanaf €8,40. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt altijd de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Bodegraven-Reeuwijk kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit ongebondenheid en gemak. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bodegraven-Reeuwijk: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 2415”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente