Maaltijdvoorziening Woerdense Verlaat

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woerdense Verlaat

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woerdense Verlaat is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Nieuwkoop is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Mealhero, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. deze unieke voorzieningen kan iedereen rekenen op ambachtelijke gerechten als Zalmfiletstukjes in kervelsaus, Penne met groente of Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Op deze pagina bekijkt u maaltijddiensten en bruikbare informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Regio-code0172 (+31172)
Postcode3652
Kosten (indicatie)v.a. €6,61
Lekkere maaltijdCordon Bleu met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Woerdense Verlaat

Een bepaald eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig wegens complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u eens kijken naar handige subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom bespreken we de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Nieuwkoop.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Nieuwkoop. In het leven geroepen voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die doorlopend zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie of bejaarden met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Woerdense Verlaat staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woerdense Verlaat vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Woerdense Verlaat? In de buurt van uw postcode bestaan er meerdere bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do of Lamsbout in honingsaus, witlof ham/kaas, krieltjes, peterselie. Er zijn services met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die het diner warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Woerdense Verlaat

Meerdere verzorgingstehuizen in de gemeente Woerdense Verlaat bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Babi ketjap, mihoen goreng, voor enkele euro’s. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Op www.nieuwkoop.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • (Regio) nummer: 0172 (+31172)
 • Postcodegebied: 3652
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Cordon Bleu met groenten
 • Runderstoofpotje
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Asperge beenham schotel
 • Ertwensoep met rookworst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Nieuwkoop faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.nieuwkoop.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Woerdense Verlaat voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer zo’n 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €3,50. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woerdense Verlaat bestelt u vanaf €7,50. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Woerdense Verlaat is ontzettend handig. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan geeft dit meer vrije tijd en gemak. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Woerdense Verlaat: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 3651, 3652, 3653”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!