Maaltijdvoorziening Gendt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gendt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gendt is men name interessant voor alle bewoners die door hun leeftijd of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Lingewaard is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke instellingen als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van zulk soort instellingen beschikt men altijd over de lekkerste maaltijden zoals Filetlapje met milde peperroomsaus, prei à la crème en mini krieltjes met boter en/of Javaanse kip five-spices, mihoen goreng. Op dit portaal vergelijkt u maaltijddiensten en bruikbare details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6691
Kosten (indicatie)v.a. €5,31
Maaltijd ideeKip tikka massala, basmatirijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Gendt

Een goed maaltijdplan is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Gaat het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje vanwege problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Lingewaard. Ontwikkeld voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die continu zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en bewoners met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Gendt staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gendt vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Gendt? In uw omgeving zijn er allerlei maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Pasta carbonara en Varkensoester, spinazie à la crème, gekookte krieltjes. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Maaltijdservice SolidezRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
SPAR GeertjeswegGeertjesweg 566706 EDWageningen
Opella – Rustenburg5 Mei Plein 406701 DWWageningen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Gendt

Diverse buurthuizen in de omgeving Gendt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere gerechten zoals Gekookte aardappels, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.lingewaard.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

Maaltijd ideën

 • Omelet in saus
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Verse fruitsalade
 • Bloemkoolsoep
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke zorgvormen mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Lingewaard te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Gendt voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,10. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €6,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gendt koopt u voor circa €7,90. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Gendt kent vele pluspunten. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrijheid en comfort. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. Met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Gendt: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 6690, 6691”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, gemalen of vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!