Maaltijdvoorziening Haalderen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haalderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haalderen is bedoeld voor alle senioren die vanwege leeftijd of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Lingewaard zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van zulk soort oplossingen is iedereen verzekerd van smaakvolle maaltijden zoals Procureurlapje met groenten of Rundergehaktbal in jus. Hieronder vindt men populaire bezorgers en essentiële voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6685
Kosten (indicatie)v.a. €5,28
Recept tipRunderhachee, stamppot hutspot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Haalderen

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Kan een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet zelfstandig wegens gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk bespreken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Lingewaard. Ontwikkeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die 24 uur per dag zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen of bewoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Gelukkigkan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Haalderen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haalderen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Haalderen? In en rondom uw woonplaats vinden we een aantal keukens en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Hutspot, gesneden rundvlees en Bami goreng met kipsaté. U kunt kiezen voor leveranciers die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die het eten warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Haalderen

Een deel van de zorghuizen in de gemeente Haalderen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden lekkere maaltijden als Kalkoenschnitzel met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.lingewaard.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar WLZ.

Informatie

Maaltijd suggesties

 • Spekpannenkoek
 • Spareribs met patat en salade
 • Zalmfilet in saus
 • Kipschnitzel
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke vormen van hulp tot de opties behoren. Informeer over WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Lingewaard verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Haalderen voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op ongeveer 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is perfect wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,90. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haalderen is er al vanaf €7,30. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Haalderen is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Haalderen: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 6685”. Klik verder naar ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!