Maaltijdvoorziening Angeren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Angeren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Angeren is zeer populair bij alle bejaarden die door ouderdom of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Lingewaard onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via deze unieke bedrijven kan iedereen weer genieten van gezonde maaltijden zoals Pittige sperzieboontjes en/of Gebonden goulashsoep. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over aanbieders en praktische voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code026 (+3126)
Postcode6687
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Lekkere maaltijdViergroentenstamppot, gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Angeren

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Gaat boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer omwille van fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? In dat geval bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Daarom verwerken we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaard. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en mensen met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Angeren zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Angeren vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Angeren? In uw omgeving bestaan er diverse services en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zalm in roomsaus en Hachee van paddenstoelen, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR GeertjeswegGeertjesweg 566706 EDWageningen
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
Opella – Rustenburg5 Mei Plein 406701 DWWageningen
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Angeren

Een deel van de zorghuizen in en rondom Angeren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde gerechten als Hollandse hachee, rodekool met appeltjes en gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op www.lingewaard.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Mantelzorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaard
 • Netnummer: 026 (+3126)
 • Centrale postcode: 6687
 • Veel gezochte wijk: Bemmel

Lekkere maaltijden

 • Slavink in jus
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Champignon omelet
 • Kreeftensoep
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke zorgvormen geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Informeer ook wat de gemeente Lingewaard verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Angeren voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Angeren is verkrijgbaar vanaf €8,10. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2022

Eten aan huis bezorgen in Angeren is zeer populair. Voor cliënten die nog op eigen benen staan geeft dat meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Angeren: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 6687”. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!