Maaltijdvoorziening Doornenburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Doornenburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Doornenburg is men name interessant voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Lingewaard kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Apetito, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via deze unieke voorzieningen kan iedereen weer genieten van ambachtelijke diners zoals Noordzee visserspannetje, worteltjes met peterselie en gekookte aardappelen en Gekarameliseerde witlof. Via onze service doorzoekt men eetpunten en bruikbare gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6686
Kosten (indicatie)v.a. €5,29
Maaltijd tipGebonden kerrie-champignonsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Doornenburg

Een eigen voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf omwille van fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd zijn er prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder behandelen we de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaard. Speciaal voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor mensen die permanent speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of ouderen met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of samen eten. In Doornenburg kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Doornenburg vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Doornenburg? In deze gemeente bestaan er talloze tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Gebonden tomatensoep en Varkensvlees, erwten, aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die uw maal warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Doornenburg

Een aantal buurthuizen in de streek Doornenburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden heerlijke menu’s als Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bieden ze ook de optie het assortiment te laten bezorgen. Op www.lingewaard.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaard
 • (Regio) nummer: 0481 (+31481)
 • Hoofdpostcode: 6686
 • Populaire wijk: Bemmel

Voorbeeld maaltijden

 • Kipvink in jus
 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Rundvlees in saus
 • Sperziebonen
 • Lasagna bolognese

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke vormen van zorg te kiezen zijn. Informeer over WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Lingewaard doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Check de maaltijdservices in Doornenburg voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,60. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €6,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Doornenburg is er al vanaf €8,30. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2022

Eten aan huis bezorgen in Doornenburg heeft veel voordelen. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrijheid en gemak. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Doornenburg: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 6686”. Ga door naar: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, natriumarm en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!