Maaltijdvoorziening Ressen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ressen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ressen is in het leven geroepen voor alle bewoners die door ouderdom of door een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Lingewaard kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels dergelijke services kan elke oudere weer genieten van voedzame diners zoals Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en/of Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. Op deze website vindt men eet-bedrijven en belangrijke inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6684
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Maaltijd tipHete Bliksem met een speklapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Ressen

Een goed maaltijdplan is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer vanwege gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaard. Te gebruiken door mensen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of inwoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige gevallen kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Ressen staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ressen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Ressen? In deze gemeente bestaan er allerlei bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen en Risotto, bospaddestoelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de gerechten warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ressen

Verschillende woonzorgcentra in en rondom Ressen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants verstrekken complete menu’s zoals Pastaschotel: kip met broccoli, voor scherpe prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod bij u thuis te brengen. Via www.lingewaard.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar ZVW.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaard
 • (Net) nummer: 0481 (+31481)
 • Centrale postcode: 6684
 • Veel gezochte wijk: Bemmel

Voorbeeld maaltijden

 • Champignonsoep
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Lamsvlees in saus
 • Garnalensoep
 • Lamsvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Lingewaard regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Ressen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie type maaltijden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is handig zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,30. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ressen kunt u al aanvragen voor €7,50. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Ressen kent vele pluspunten. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit extra tijd en voordeel. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Ressen: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 6684”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij of juist vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!